Intrebari frecvente

Ce este ParticipaCity?

ParticipaCity este un proiect care abordează problema participării publice în cadrul proceselor de dezvoltare urbană locală. Proiectul încearcă să creeze un cadru de participare activ bazat pe comunitatea locală și instrumente inovative. 

Cine implementeaza si cine finanteaza proiectul ParticipaCity?

Proiectul ParticipaCity este implementat de trei organizatii non-guvernamentale: Centrul pentru Dezvoltare Urbana si Teritoriala, Centrul Roman de Politici Europene si Funky Citizens. Proiect este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. 

Care este rolul platformei ParticipaCity?

Platforma ParticipaCity este un instrument de participare publica experimental creat in cadrul proiectului cu scopul de a facilita strangerea de prioritati de dezvoltare urbana, dezbaterea acestora intr-un cadru constructiv si ierarhizarea acestora in functie de importanta acordata de membrii comunitatii. 

Cui se adreseaza ParticipaCity?

ParticipaCity se adreseaza in primul rand cetetenilor, participarea acestora in procesul de dezvoltare urbana fiind esentiala pentru asigurarea coerentei in dezvoltare.

ParticipaCity se adreseazza de asemenea autoritatilor publice locale, acestea putand de asemenea sa faca propuneri de prioritati de dezvoltare la nivel local, sa le supuna dezbaterii si sa le ierarhizeze prin prisma importantei acordate de cetateni.

Cat costa utilizarea platformei ParticipaCity.ro?

Uilizarea platformei ParticipaCity este libera si nu presupune plata vreunei taxe.

Cum funcționeaza si cum folosesc ParticipaCity.ro?

Platforma ParticipaCity promoveaza 4 pasi fundamentali pentru implicarea cetatenilor, bazati pe principiile democratiei: informarea, implicarea prin propunerea de prioritati, implicarea prin dezbaterea de prioritati si ierarhizarea prioritatilor prin vor direct.

Sectiunea "Informeaza-te" ofera posibilitatea cetatenilor de a consulta lista initiativelor la nivel local, existand astfel optiunea de a se alatura unei initiative existente sau crearea unei initiative noi. Scopul acestei sectiuni este acela de a concentra si canaliza initiativele similare.

Sectiunea "Propune" se adreseaza procesului de propunere/colectare a prioritatilor de dezvoltare urbana locala. In aceasta categorie cetatenii sau reprezentantii autoritatilor locale pot propune prioritatile de dezvoltare.

Sectiunea "Dezbate" are ca scop crearea unui spatiu in care toate propunerile sa poata fi dezbatute intr-un mod constructiv, un spatiu in care oricine isi poate exprima parerea in mod democratic.

Sectiunea "Voteaza" este una dintre cele mai importante sectiuni in cadrul ei cetatenii putan sa ofere note fiecarei prioritati astfel incat la sfarsitul rundei de vot totalul punctajelor sa ierarhizeze prioritatile de dezvoltare urbana la nivel local.

Ce este o zona?

Zonele sunt spatii delimitate in care se pot propune initiative. Pentru a nu impune un anumit format de initiativa acestea se pot pozitiona punctual, existand astfel posibilitatea de a genera o initiativa de dimensiune mare (ex. un sector), medie (ex. un cartier, o strada), mica (ex. un bloc). 

Ce este o runda?

Pentru a putea structura mai bine propunerea, dezbaterea si votarea prioritatilor acestea au fost structurate pe runde. Fiecarei zone i se pot atribui trei runde diferite: runda de propuneri, runda de dezbateri si runda de vot. Cele tre runde trebuie sa fie ordonate cronologic

propune > dezbate > voteaza

Adauga intrebare

Nume:
Email:
Intrebare:
Intrebare de securitate:
Care este rezultatul adunarii 8+3?

Proiect realizat de:
Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014
in cadrul fondului ONG Romania
Perioada de implementare: iunie 2014-aprilie 2016. Conţinutul
acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii
şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene
accesaţi www.eeagrants.org.